Genel

4) Marka tescili BAŞVURU TARİHİNDEN İTİBAREN koruma sağlamaktadır. Yani marka başvuru tarihi ile tescil tarihi arasında en iyi ihtimalle 6 ay gibi bir süre vardır. Marka ihlallerine karşı E-Pazaryerlerine yapılan bildirimlerde genellikle marka tescil belgesi istenmektedir. Bu da sizin 6 aylık süreçte kendi korumanızı kendiniz sağlayacağınız anlamına gelmektedir. Dava açabilmek için elektrik nakil hattı kurulduğu esnada söz konusu arazi için kamulaştırma işleminin hiç yapılmamış olması veya usulüne uygun tamamlanmamış olması ve malikin hiç ödeme almamış olması gerekmektedir. Enerji nakil hattının, direklerinin, tellerinin veya yüksek gerilim hattının dava açılacak arazi içerisinde olması gerekir.

Örneğin bir ilaç Almanya’da 100 Avroya satılıyor, Güney Afrika’da 5 Avroya satılıyor. Bu durumda uluslar arası tükenme kabul edildiğinde Güney Afrika’dan malı alıp Almanya’da satmak gerekir ve firma bundan zarar eder. Fiyat politikası uygulamaları haksız rekabet oluşturmuyorsa yapılacak bir şey yok ne yazık ki. Maddi manevi tazminat ile itibar davası açma hakkınız mevcuttur. Burada lisans yoksa markalı ürünün hak sahibi tarafından bir kez satıldıktan sonra, artık hak sahibi sonraki satışlara müdahale edemeyeceği gerçeğini bir defa daha ifade etmek gerekir.

Karara iştirak etmeyen üye uymama sebeplerini gerekçeleriyle birlikte yazar ve imzalar\. Her yatırımınıza ek bonuslar ve cashback fırsatlarından yararlanın. PinUpbet güncel adres!5@PinUpbethttps://PinUpcasino-tr.com/;PinUpbet\. Madde 37- Disiplin Kurulu; Yönetim Kurulunca tespit edilecek üyenin başkanlığında, Müdür, Müdür Yardımcısı, İnsan Kaynakları Servisi Şefi ve hakkında soruşturma açılan personelin çalıştığı birimin Şefinden oluşur. Disiplin Kurulunda görüşülen personele dair soruşturmayı yapan kişi, Disiplin Kuruluna katılamaz. Madde 33- Disiplin cezasını gerektiren aynı nitelikteki fiil ve hareketlerin bir yıl içinde iki kez tekerrürü halinde, ayrı nitelikteki fiil ve hareketlerin bir yıl içinde üçüncü kez tekerrürü halinde ise bir derece daha ağır olan ceza verilir. Madde 32- Kusurlu bir hareketin Bu Yönetmelikte sayılan, disiplin cezası verilmesini gerektiren hallerden hiçbirine uymaması bu fiil ve hareketin cezasız kalmasını gerektirmez. Bu takdirde kusurlu hareket, sayılmış olan suçlardan hangisine en yakın veya benzeri olarak görülürse o suça takdir edilen ceza verilir. Madde 21- Sandık personeli görevlerini dikkat ve özenle yerine getirmek, ilgili mevzuatı, usulleri ve iş ilişkilerini öğrenmek, verilen yazılı ve sözlü emirlere uymak ve işin en iyi şekilde yerine getirilmesi için gerekli bilgi ve beceriyi elde etmekle sorumludur. Personel öğrenim, ilgi ve becerilerine uygun olarak amirlerince kendisine yasa ve yönetmeliklere uygun olarak verilen Sandıkla ilgili bütün işleri itirazsız yapmakla yükümlüdür. Madde 15- Bu Usül ve Esaslar kapsamında bulunan personel ile işe alınacakların ücretleri ve ücret zamları her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz’ dan geçerli olmak üzere Yönetim Kurulunca tespit edilir. Madde 2- Bu Esaslar, PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanmıştır. Sandık tarafından aşağıda yazılı defterlerin tutulması zorunludur.

Teklif alınacak firmaların seçimi, tekliflerin değerlendirilmesi ve uygun teklifin belirlenmesi satın alma komisyonu tarafından yapılır. Madde 23- PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanan bu Esaslar Yönetim Kurulunca kabul tarihi itibariyle yürürlüğe girer. Seçim sonuçlarına ait oy pusulaları Delegelere genelge ile duyuruluncaya kadar seçim kurullarınca, tutanaklar ise yeni seçim yapılıncaya kadar, Posta ve Telgraf Teşkilatı Biriktirme ve Yardım Sandığında saklanır. Sandık Seçim Kurulu tarafından gönderilen oy pusulası dışında kullanılan oy pusulaları geçersiz sayılır. Asil Delegeler herhangi bir nedenle Sandık üyeliğinden ayrıldığı veya Delegelikten istifa ettiği takdirde, bunların yerine Yönetim Kurulunca Genel Kurul Toplantılarına aynı seçim bölgesinden kazanılan oylama sırasına göre yedek Delegeler çağrılır. Asil Delegenin herhangi bir mazereti nedeniyle Genel Kurul Toplantısına katılamaması halinde, yerine yedek Delege katılamaz. Delege sayısı tamamlandıktan sonra diğer kesirler dikkate alınmaz. Madde 17 – PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Genel Yönetmeliğinin 45 inci maddesi gereğince hazırlanan bu Esaslar, PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulunca kabul tarihi itibariyle yürürlüğe girer.

( PTT Genel Müdürü ve PTT Genel Müdür Yardımcıları bu süreye dahil değildir.) Yönetim Kurulu en az dördü delege olmak üzere sekiz üyeden oluşur. Sandık üyesi olan  PTT Genel Müdürü ve PTT Genel Müdür Yardımcılarında üyelik süresi şartı aranmaz. [39] Madde gerekçesinde anlaşıldığı üzere 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu m. II hükmünde yer alan “eş” sözcüğü yerine “taraf” sözcüğü kullanılmıştır. Zira maddi ve manevi tazminat davası , boşanma kararından sonra da açılabilen bir davadır. Bu durumda boşanmış eşlere halen “eş” demek mümkün değildir. Bu nedenle , bu hali de kapsayacak şekilde maddedeki “ eş “ sözcüğü yerine “taraf “ sözcüğü kullanılmıştır.

Kararlar, yazılı ve altları görüşmeye katılan üyeler tarafından imzalanmış olduğu halde noterce onaylanmış deftere yapıştırılır. Madde 10-Yönetim veya Denetim Kurullarınca gerekli görülmesi veya en az 1/3 delege tarafından imzalanmış önerge verilmesi halinde Genel Kurul, Yönetim Kurulu tarafından, Genel Kurul toplanma tarihini beklemeden olağanüstü toplantıya çağırılır. Madde 8- Mevcut delegelerin 1/3 ‘ünün imzasını taşıyan önergeler Genel Kurul tarafından görüşülüp karara bağlanmak zorundadır. Genel Kurulun açılışı; Sandık Yönetim Kurulu Başkanı veya başkanın görevlendireceği Yönetim Kurulu Üyesi tarafından yapılır. Madde 7- Genel Kurul her yıl en geç mayıs ayının sonuna kadar Yönetim Kurulunca uygun görülecek bir yerde toplanır. Madde 6- Genel Kurul, Sandığa üye olan PTT A.Ş. Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcıları, Sandık Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile 150 seçilmiş delegeden oluşur. Madde 3- Bu yönetmelik 4157 sayılı Posta Telgraf ve Telefon İdaresinin Biriktirme ve Yardım Sandığı Hakkında Kanun hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

  • Tek başına fidan, canlı bitkiler sınıfında tescil edilmişse hükümsüzlüğü istenebilir.
  • Akıl hastası olan eşin vasisi diğer boşanma sebeplerine dayanarak ve vesayet makamının izni ile boşanma davası açabilir.
  • Maddesi gereğince üyeliği sona erenlerden Sandık aidat ve borç taksitlerini, yapılacak bildirime rağmen ödemekten imtina edenlerin Sandık ve varsa Destek Fonu ile Dönem İçi Ödemeli Destek Fonu rezervleri toplamı düşüldükten sonra kalan borç miktarı, umumi hükümlere göre tahsil edilir.

Ancak ürün üzerindeki markayı değiştirmeden birleştirebilirsiniz. Somonlar bir başka firma tarafından üretilir ve araç üretiminde kullanılabilir. Coğrafi işareti de hemen açıklayalım, bir koruma modelidir. Bu nedenle coğrafi işaret, markalar gibi kişiye özel tekel hakkı vermez. İlgili bölgede bulunan ya da ilgili bölgedeki usulle üretim yapan herkes söz konusu işareti kullanabilir. Örneğin Çorum Leblebisi veya Antep Fıstığı gibi Sorudan anladığım kadarıyla coğrafi işaret bulunan ürünü bir başka firmadan tedarik ediyorsunuz. Buna göre daha önce değindiğimiz hakkın tükenmesi kavramı burada da devreye girecektir. Ürünün içeriğini değiştirmedikçe markanız altında satışa sunmanızda bir sakınca yoktur. Ancak markanızın içerisinde tescilli coğrafi işareti kullanamazsınız örneğin Artek Çorum Leblebisi gibi. Reklam ise diğer doğrudan işlevlerin yanında satışa yardımcı bir araçtır. Ayrıca hükmün temelindeki düşünce, müşterinin makbul sayılamayacak güç psikolojik duruma sokularak satın alma zorunluğu altında bırakılmasıdır. Bu düşünce özellikle “saldırgan” ibaresinde ifadesini bulur.

Tırnak kadar parfümün büyük bir şişeyi alacak kutuya konulması, kolonya şişesinin doluymuş gibi görünmesine rağmen şişenin iç hacminin çok küçük olması da örnek olarak verilebilir. Bir kremin tanıtım ilânında kremin meydana getirdiği olumlu değişiklikler gösterdiği ifade edilen, fakat gerçekle ilgisi bulunmayan fotomontajlı fotoğrafların kullanılması. Kötüleme niteliğindeki açıklamanın piyasanın diğer katılımcısına karşı bilerek yapılması gerekir. “Gereksiz yere incitici” beyanlar hüküm gerekçesinde; “amacını aşan değer yargıları” olarak belirtilmektedir. Burada yapılan beyan gerçek payı taşımasına rağmen beyanın üslubu, ölçüsüzlüğü veya zamanı itibarı ile amacın aşılması söz konusudur. Genel bazda tarafımıza ulaşan soruları kısaca bu şekilde cevaplandırdık. Ancak her olay kendi özgü özelliklerine göre değişmektedir. Bu nedenle bu alanda hizmet veren bir avukattan destek almanızı tavsiye ederiz.

Tarafların ergin olmayan çocuğu yanında olması koşuluyla talep olmasa bile çocuk yararına da uygun miktar tedbir nafakasına dava tarihinden itibaren hükmedilmelidir. Velayetin verilmesinde sadece çocuğun güvenliği gözetilecektir.[27] Küçük düşürücü suç işleme sebebiyle boşanma davasında velayet kural olarak davalıya verilemez ise de çocuğun ancak üstün yararı varsa yukarıdaki hükümler saklı kalmak koşuluyla velayet davalıya verilebilir. Bu hususta karar verilinceye kadar boşanma davası bekletilir. Aile mahkemesi kendisi resen vasi tayin edemez, mutlaka vesayet makamına başvurmalıdır. Vesayet makamınca vasi atanması istemi reddedilmişse, boşanma davası da reddedilir. Şayet vesayet makamınca vasi atanması talebi kabul edilmişse, vasiye tebligat yapılarak boşanma davasına devam edilir. Vesayet makamınca, boşanma davasından önce akıl hastası olan eşe davacı vasi olarak atanmışsa, bu durumda vesayet makamına başvuru yapılır ve akıl hastalığı bulunan eşe temsil kayyımı atanır. Küçük düşürücü suç işleme sebebiyle boşanma davası ile ilgili olarak TMK m. Ne var ki bu husus her zaman dava açabileceği anlamına gelmemektedir.

Madde 18- Personele işbaşı yaptıkları her gün için net tutarı Yönetim Kurulunca belirlenecek taşıt yardımı ödenir. Bu pusulada; ödeme günü, ödemenin ilişkin olduğu dönem, asıl ücrete yapılan her çeşit eklemeler tutarı ile vergi, sigorta primi, avans gibi her çeşit kesintiler ayrı ayrı gösterilir. Madde 10- Süresi bir yıla kadar olan hizmetler için belirli süreli hizmet akdi yapılır. İşin niteliğinin gerekli kılması halinde belirsiz süreli hizmet akdi de yapılabilir. Madde 6- Sandıkta işe alınacak personelin aşağıdaki genel koşullara uygun olması gerekir. Madde 33- PTT A.Ş’ den ayrılanlardan, yeniden PTT A.Ş.’ de görev alanlar ile üyelikten çıkanlar, başvuruda bulundukları takdirde yeniden üye olurlar. Üyelikten çıkarılanların yeniden üyeliğe alınması ise Yönetim Kurulu Kararına bağlıdır. Üyeliğe yeniden girişte de üyelik hakları sandığa son giriş tarihindeki ilk aidatları kesildiğinde başlar. Madde 22- Yönetim Kurulu veya Denetim Kurulunun talep etmesi ve PTT A.Ş. Genel Müdürünün uygun görmesi halinde PTT A.Ş. Müfettişleri Sandık işlemlerini denetlerler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X